12b Wellington Place

Client | Mr & Mrs G Brannen

Engineer | Fairhurst & Partners

Completed | February 2018

Our brief for this project was to create a simple two bedroom dwelling with open plan living space in a very long and narrow site which was formerly a builders yard in the middle of the popular mid links area of Montrose.

The design developed with two mono pitched roofs which created a north and south divide in the floor plan.  The North side housed the utility, bathroom and entrance hallway and the south housed the bedrooms and living space.

The open plan living space has a vaulted ceiling over the dining area, a simple and functional kitchen and lounge area with gas fire integrated into the wall of east elevation.  A large glazed door takes you out into the courtyard garden which has been laid with patio and artificial grass for a low maintenance but visually contrasting appearance to the house.

 

Share Project :